Търсене в този блог

Съвършенството

   Винаги съм се запитал дали човек може да бъде съвършен? Дали може винаги да казва, това което трябва и което другите искат да чуят? Дали може да прави, това което е редно и което той иска да направи? Запитвам се какво стои на пътя пред съвършенството? И какво кара хората да правят неща, които не бива или да бездействат?
   Въпросите на тази около тази дума са безкрайни, а обясненията безпределни. Всеки има своето мнение и своята теза. Има отговор различен от този на другите. Но доказателство няма никой.
   Може би човек не трябва да бъде съвършен. Светът също. Би било скучно, ако всичко е така както трябва да бъде и става така както искаме. Няма да има този стимул за живот и няма да се борим за това, което искаме да имаме или да ни се случи и за това, което искаме да бъдем. Не би било интересно, ако знаеш какво те очаква. Ако знаеш какво ще направиш не би имал този стимул получен от това, което би направил, но не си могъл.
   Човек макар интелигентен, умен и красив прави грешки. Всяко човешко същество греши и се опитва да поправи своите грешки. Да направи животът си такъв какъвто иска да бъде. Той никога не се примирява с това което е и с това което има. Опитва се да постигне желаното, да направи повече от колкото е възможно.
   И не на последно място нещата не се случват от само себе си. Ако искаш нещо да ти се случи трябва ти да го предизвикаш, да го направиш то да стане. Следвайте мечтите си и се борете за тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар