Търсене в този блог

Хуманност

   Ние сме хора нали? Въпросът в случая трябва да е реторичен, но пречупен през призмата на нашето ежедневие се питам друг въпрос. Защо определено не ни личи?
   До тук написаното в горните редове остава загадка, за четящите ги, но може би и за мен самия.
   Какво провокира писането на статия градяща се на два, на пръв поглед елементарни въпроса? Това е лесно да се каже или да се напише. Не често и не случайно в историята на нашето житие и битие, ние се сблъскваме със собствената си глупост на отричане на основни житейски ценности.
   Най - болезнено и най - негативно въздействие върху обществената цялост на обществото в частност визирам обществените възприятия в нашия град, град Добринище, е липсата на елементарна хуманност и личната изява за взаимопомощ между хората.
   От до тук написаното произлиза друг въпрос, който се оповава на горните редове.
   Като не остане никого в любимия ни град над когото да завиждаме, злорадстваме или подценяваме в същността му да изразява своите благодетели, тогава какво ще правим?
   Отговорът поне на този въпрос е ясен на всеки един от нас. Ефекта от отчуждаването ни един от друг, като семейство, родова принадлежност, национална принадлежност и не на последно място отчуждаването ни като хора е не лицеприятно и изключително деструктивно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар